VARFÖR 160 km?

imagesVarför är hjulet runt? Varför finns det krig? Varför snurrar jorden runt solen? Varför kan inte djur prata? VARFÖR är ett bra ord! Det ger oss möjlighet att spekulera, fundera och analysera olika saker…. Frågan jag ställer mig idag och ska försöka hitta ett svar på de närmaste dagarna är: VARFÖR vill någon springa 160 km?

Mikael Kjellberg är min hjälte och idol. Han har en talang för löpning och är inte rädd för att hitta tokiga utmaningar. När jag träffade ”Micke” första gången berättade han att han skulle springa Stockholm Ultra på 100km. Jag tyckte det var lite galet med tanke på den träning han hade lagt ner innan loppet. Varför hade han inte tränat mer? Det visade sig att han klarade Ultran utan problem trots att träningsmängden var MYCKET lägre än en erfaren ultralöpare. Mickes fysiska förmåga kombinerat med ett starkt pannben gjorde detta möjligt.

Okej 100 km är JÄTTELÅNGT! Jag ställer frågan igen… Varför vill han nu springa 160 km? Varför söker han nya utmaningar? Var hittar han drivkraften? Är det utmaningen, känslan att lyckas, träningen inför ett lopp, uppmärksamheten….ja, listan kan göras lång och under den här helgen ska jag försöka reda ut vad det är.

DSC_0704HÄFTIGT är det i alla fall och jag är IMPONERAD. Många tycker säkert att det är lite galet men enligt mig kan GALET vara bra. Jag kommer att finnas med dig Micke och stötta dig genom alla dina 160 km. Hur det än går, hur många timmar du än måste hålla på, hur mörkrädd ;-) jag än kommer att vara så ska jag göra allt för att peppa, uppmuntra och ge så mycket energi jag bara kan.

DU ÄR GRYM MICKE!

Jag är glad att jag får följa med dig på din resa!

Kramar Helena

Posted on April 8th, 2014 in Personlig träning


Comments