Vänner, stress och vår fantastiska kropp

stress2Igår träffade jag en “gammal” vän som precis fyllt 40. Det kändes extra angeläget och skönt att träffa henne eftersom hon genomgår en jobbig period i livet. Vi pratar inte om en sån där vanlig 40-årskris, utan en familjekris. Hennes man har blivit hastigt sjuk och deras liv har helt plötsligt kastats om fullständigt. Efter akut omhändertagande med alla tecken och symtom på propp i hjärnan och dagar av oro och ovisshet har läkarna kommit fram till att allt bottnar i stress.

STRESS – detta hemska ord som förstör så mångas liv. VARFÖR? Vad gör vi med våra liv? Hur behandlar vi våra kroppar?

Våra kroppar är fantastiska och kan stå ut med och klara av mycket. Vi pressar oss, stressar, lägger på mer jobb, fler måsten, önskningar och mål. Till viss del är detta såklart bra MEN ibland går det över gränsen och kroppen säger ifrån på något sätt. För Jörgens (min väns man) del handlade inte om att gå in i väggen…Han gick in i en flera meter tjock järnmur! Hans kropp hade kört på högvarv under så lång tid att den tillslut “valde” att varna genom att stänga av vissa funktioner, allt för att överleva.

Det var härligt att prata med min vän och även om vi inte har så tät kontakt nu för tiden så har vi en historia tillsammans som gör att jag känner gemenskap och glädje när vi väl ses. Skulle gärna suttit och pratat längre men vi behövde båda “stressa vidare” till andra åtagande….

Jag önskar att jag, min familj, mina vänner, ja ALLA tar sig tid att stanna upp ibland och reflektera över hur vi behandlar våra kroppar – Vårt tempel!

Tack Therese för samtalet igår!

Tack Jörgen för att du delar med dig!

Kram till er ALLA där ute och GLÖM INTE….

Din kropp har rättigheter – “Kroppsliga rättigheter” 

Ta hand om er!

Kram Helena

Vill du följa Jörgens väg tillbaka, gå in på http://thewaybacktobalsby.blogg.se/2013/march/onsdagen-den-6-mars-2013.html

 

Posted on March 6th, 2013 in Personlig träning


Comments