Vad vill du göra när du blir stor?

I fredags var jag inne på Skåne Lyfter. -Vadå, säger säkert många. Jo, det är en turné som drar runt i några av Skånes städer och anordnas av Region Skåne. Syftet är att få oss Skåningar att leva hälsosammare.

Jag blev intervjuad på scen av barnprogramsprofilen Ola Selmén, en fantastiskt rolig och trevlig kille.  ”5 minuter med” hette inslaget och nu efteråt önskar jag det hette “15 minuter med” för det fanns så mycket mer jag skulle vilja säga och jag gillade verkligen scenlivet, men det blev nog ganska lagom trots allt. Jag fick ju visa två av världens bästa övningar… Dessutom fick jag chansen att vara med i en tävling ”Skånsk Triathlon”, som jag vann by the way…;-) (ödmjukt)

När jag efter intervjun stod och pratade med Annelie (arrangör av programmet och tillika en gammal kompis till mig) och Annica (fotograf) kom vi att prata om vad våra barn vill bli när de blir stora och Annelie sa att det är härligt när man redan som ung vet vad man vill göra när man blir stor… Jag insåg precis just då att jag ALDRIG har vetat vad jag ville bli, vilken linje jag skulle välja, vilken utbildning eller högskola  jag skulle gå o.s.v. Det kan tyckas tragiskt såhär i efterhand att det tog mig så många år att inse att:

Jag äntligen vet vad jag vill göra när jag blir stor!

Men jag tycker inte att det är tragiskt utan jag ser det positivt och gläds åt att jag har kommit till insikt. Jag älskar verkligen mitt nya (arbets)liv med träning och hälsa i fokus. Att få arbeta med det jag tycker är roligast i världen ger mig oerhört mycket energi och glädje.

Så här kommer ett “Tips från coachen”…      Tänk på ATT DU LEVER BARA EN GÅNG! Så se till att göra saker som gör dig glad och ger dig energi.

Kram Helena (Kristianstadsmästare i Skånsk Triathlon ;-))

 

 

 

Posted on May 6th, 2012 in Personlig träning


Comments