Uppladdningen på skidor har börjat…

När jag var 17 och tog min första körlektion sa min bilskollärare efter första lektionen var avlarad “Ja Helena, det finns nog hopp för dig också, men det kommer att ta tid”. Niklas, som ställde upp och hjälpte mig idag på min väg mot Vasaloppet summerade dagen med: “Jo, men du är ganska lättlärd och ser inte ut som en helt ny nybörjare, jag har sett mycket värre…” Jag lyckades ta körkort trots viss tveksamhet från körläraren, det måste ju betyda att skidåkningen kommer gå hur lätt som helst.

 

När jag kom till Skepparslövs golfbana idag var jag lite spänd och nervös. Jag hade mina nya skidor med mig och kände mig laddad. Visserligen hade jag inte vallat dem men tänkta att det fixar vi väl på plats…. Det var nog inte riktigt så Niklas hade tänkt men jag fick i alla fall ganska snabbt hjälp av en kille med att valla skidorna. Medans han vallade och berättade hur man skulle tänka (vilket för övrigt gick in genom ena örat och ut genom det andra) berättade han om sina Vasaloppserfarenheter, han hade kört 24 ggr – IMPONERANDE!

När han var klar och jag var på väg att sätta på mig skidorna insåg jag till min förskräckelse att jag hade glömt mina stavar hemma. Detta kunde inte vara sant! Jag ville verkligen bara sjunka genom jorden och aldrig mera komma upp igen. Inte nog med att jag kom med ovallade skidor till min första skidlektion, jag kom dessutom UTAN stavar. Den mycket trevliga och hjälpsamma vallarkillen trollade genast fram ett par stavar ur sin bil som var i perfekt längd till mig. Snacka om tur! TACK!

Väl ute i spåret gick det vingligt i början men efter teknikträning, tips, filmningar och analys av film kändes det faktiskt helt ok när jag själv gav mig ut på några varv efter vi avslutat lektionen. Det jag kan konstatera igen är att 9 mil är JÄTTELÅNGT och detta kommer verkligen att bli en rejäl utmaning för både kropp och knopp. Det positiva är att jag har hela fem veckor på mig att träna ;-)…

Nåja, Mora here I come… Bättre sent än aldrig men definitivt MED stavar.

Stort tack till Niklas för hjälp och tålamod!

//Helena

Posted on January 19th, 2013 in Personlig träning


Comments