Tur i oturen…

Lever du alltid som du lär? Visst är det så att vi gärna vill vara duktiga och göra rätt alltid!? Inför våra barn vill vi ibland få det att framstå att vi vuxna alltid vet bäst och gör rätt.

bike_crash_16875458De senaste veckorna har jag inte riktigt levt som jag lär… För en vecka sedan cyklade jag ner till beachhandbollen för att göra ett av mina arbetspass som ideellt arbetande förälder. Var på gott humör efter en härlig löptur på förmiddagen. Under färden ner tar jag upp telefonen för att slänga iväg ett sms (som absolut inte kunde vänta… eller!?).

Jag tror inte jag kan räkna alla gånger jag har sagt till mina barn att ALDRIG hålla på med telefonen när de cyklar… men vad gör jag själv.

Helt plötsligt ligger jag på marken och skippar efter andan och undrar vad som har hänt. Förstår efter en stund att jag dammat rakt in i en vägspärr och gjort en flygtur i luften och som tur är hamnat på gräset vid sidan av cykelvägen. När jag väl kommit till sans med lite stöttning av en granne, inser jag att det smärtar från ljumsken. Jag känner med handen och det har redan bildats en knytnävsstor kula i ljumsken, där styret har träffat. Chockad och rädd tar jag mig till några vänner en bit bort och får hjälp.

Varför berättar jag detta? Jo, för att få ALLA att förstå hur dumt det är att hålla på med telefonen när du cyklar och när du kör bil. Vi tror att vi har kontroll och att ”jag ska bara” men det är så himla lätt att det där ”ska bara” orsakar STORA skador på dig själv eller någon annan.

Jag har lärt mig en rejäl läxa och det kommer att ta några veckor innan jag är helt återställd. MEN jag hade tur – DET KUNDE GÅTT MYCKET VÄRRE! Något som också var jobbigt var min yngsta dotters ilska och besvikelse på mig efteråt! “Mamma, du tjatar alltid på oss att vi inte får hålla på med mobilerna när vi cyklar så gör du det själv.”

Var rädd om dig själv och alla andra ute i trafiken <3!

Kramar Helena

 

Posted on July 27th, 2013 in Personlig träning


Comments