Tävlingsmoment – Press eller glädje?

17Förväntningarna är höga och nervositeten känns i luften. Det närmar sig avgörandet för Åhus HB flickor 98/99 i U-SM steg 4. Som tjejerna har längtat, som vi föräldrar har längtat och nu är helgen med stort H äntligen här.

Jag kan inte låta bli att tänka lite på den press och stress vi utsätter våra barn och ungdomar för i olika tävlingssituationer i idrottens värld. Blir det allvar för tidigt? Jag försöker gå utanför mig själv och tänka annorlunda vilket inte är lätt. Jag är själv en oerhörd tävlingsmänniska och har alltid varit, så för mig känns det inte konstigt att mina barn sätts i de här situationerna. De blir precis som jag TAGGADE och MOTIVERADE! Men alla är ju inte som vi ;-)…. Hur hittar man en bra balans för att tillgodose allas behov?

Nåja, jag tror att tjejerna som ska spela i helgen njuter av att ha lite press på sig. Det gäller att inte fundera så mycket utan i första hand om att ha roligt på och utanför planen, det handlar om gemenskap mellan tjejer, ledare och oss föräldrar, att lära sig nya saker och ta med sig nya erfarenheter. En “liten” bonus skulle ju sedan vara om vi vinner och går vidare till steg 5 och är ett av de 8 bästa lagen i Svergie…. men det är ju bara en bonus – INGEN PRESS OCH STRESS!

Ut och ha roligt nu tjejer! Precis som ni brukar!

Jag kommer att skrika och heja på läktaren, precis som jag brukar. Inte för att pressa och stressa utan för att jag tycker att det är roligt :-)!

Nu kör vi!

Kram och lycka till!

 

Posted on March 9th, 2013 in Personlig träning


Comments