Ryktet går…

skvaller_71914524Vad är det som gör att vi är så intresserade av vad andra gör? Vad är det som gör att vi gottar oss i andras olycka? Mår vi bättre själva när andra mår dåligt?

Frågorna är många och svåra att besvara. Så länge rykten och “skitsnack” handlar om andra tycker de flesta av oss att det är roligt, spännande och roande. Man känner sig viktig och intressant om man har något riktigt “bra skvaller” att komma med. Tro mig jag är likadan.

MEN när ryktena och “skitsnacket” handlar om en själv är det inte lika roligt längre. Man vill bara skrika ut till hela världen hur situationen egentligen är. Man vill förklara, försvara och få sympati och förståelse.

Under mina år som lärare och nu även som mamma försöker jag pränta in i eleverna/mina barn att “Ditt liv blir inte bättre för att någon annan mår sämre” och “Ditt liv blir inte sämre för att någon annan har det bättre än du eller har finare saker”.

Jag önskar att vi vuxna också kunde följa dessa till synes ganska enkla råd.

Jag önskar att de personer jag träffar vågar fråga mig hur jag mår och inte bryr sig så mycket om att spekulera i vad jag har gjort och inte har gjort.

Jag önskar att jag själv i fortsättningen tänker efter innan jag för något vidare och snackar om saker som jag egentligen inte vet något om och har med att göra.

Avslutningsvis vill jag rikta ett STORT TACK till alla mina fina vänner, nära och kära som bryr sig, hjälper, stöttar och bara finns i min närhet. NI ÄR GULD VÄRDA! JAG ÄLSKAR ER!

“Du är hjälten i din egen saga: Sagan om DITT liv”

Jag önskar er lycka till med era sagor. Min saga lever vidare och jag ser fram emot att följa den…

Kramar Helena

 

Posted on September 19th, 2013 in Personlig träning


Comments