Vem är jag?

Jag heter Helena Holck-Clausen, är 46 år och bor i Åhus. 1995 blev jag färdig grundskollärare i ma/no och idrott och arbetade i 16 år som lärare. 2011 bestämde jag mig för att göra en förändring i mitt liv och utbildade mig till licensierad personlig tränare, kostrådgivare och hälsovägledare, vilket gav mig titeln ”Certifierad Kost- och träningskonsult”.  Sedan dess har jag arbetat med personlig träning, anordnat träningsresor, startat och drivit ett gym i Simrishamn, arbetat som anställd, arrangerat event, inspirationsdagar m.m. Mitt senaste projekt Move 360° öppnar den 26/4 och kommer att bli en liten, personlig träningsstudio. Move 360° ligger mig redan väldigt varmt om hjärtat och har just nu mitt fulla fokus läs mer om Move 360 här…

TSVHELENA1

Att arbeta med träning och hälsa var något jag drömt om i flera år. Min kärlek till träning gör att det blir naturligt och energiskt när jag instruerar och coachar andra. När jag lägger ihop mina 16 år av lärarerfarenhet med min passion och kunskap om träning känner jag att jag verkligen har hittat hem.

Om man skulle be mina barn eller sambo att beskriva mig med ett ord skulle de utan tvekan säga att jag är tävlingsmänniska. I de allra flesta sammanhang anser jag att detta är en god egenskap. Det ökar möjligheten att nå uppsatta mål vare sig det gäller mina egna eller mina kunders. Jag har även lätt för att samarbeta med andra och har god förmåga att läsa av och möta människor på rätt sätt, har helt enkelt social kompetens.

 

Vad är träning och hälsa?

Min träningsfilosofi är ganska enkel. Det ska vara roligt, varierande, utmanande och ge massor av ny energi. Det är vetenskapligt bevisat att kroppens måbra-system (endorfiner) triggas av träning. För mig betyder detta att vi helt enkelt är gjorda för rörelse. Att må bra och njuta av livet är HÄLSA för mig. För att kunna göra det måste vi ta hand om vår kropp på bästa sätt. Att hitta BALANS i livet när det gäller kost och träning är inte det enklaste. Jag vill gärna hjälpa dig att hitta din balans och nå dina personliga mål som involverar kost och träning.

Vad händer när du tränar med mig? För mig är det oerhört viktigt att du som tränar med mig har roligt under tiden vi tränar, känner dig nöjd efter ett avslutat pass samt ser resultat efter vår period tillsammans. Jag är tävlingsmänniska ut i fingertopparna och ger mig inte förrän vi tillsammans når dina personliga mål, vilket betyder att jag kan garantera dig 100%-igt engagemang från min sida. Jag övertygad om att jag kan hjälpa dig vidare med din träning vare sig det handlar om att locka fram endorfiner, få en hållbar livsstil, gå ner i vikt, förbättra kondition eller styrka.

 

Min träningsbakgrund

Jag har tränat varierat i hela mitt liv. Det började i barn- och ungdomsåren med fotboll, simning, friidrott för att senare i vuxen ålder fortsätta med innebandy, olika typer av gruppträning och löpning.

Under de senaste nio åren har jag samlat på mig massa erfarenhet och utbildningar inom träning och hälsa. Min senaste titel är licenserad P.E.one instruktör. Andra licenser som jag har är Soma Move, Bodyattack, Bodypump, CXworx, Grit, Born to move. Jag har även gått utbildning inom Seniorträning och sedan 2011 har jag arbetat med och byggt upp seniorträning i mina egna verksamheter men även som anställd. Löpningen är den idrottsform som har följt med hela tiden. Jag älskar att springa själv men även att coacha andra inom löpning.

Mammaträning är också något jag arbetat mycket med och jag fick själv en dotter (min tredje) så sent som för ett år sedan. Detta har gjort att jag lärt mig ännu mer om hur kroppen fungerar under och efter graviditeten. Vägen tillbaka är inte alltid spikrak och det är extra viktigt att lyssna på kroppens signaler.