Ny utmaning 2013

Jaha, då var det klart! Om 6 mån är det dags för nästa utmaning…. VASALOPPET! (öppet spår).

Vad har jag gett mig in på egentligen? Hur mycket kommer kroppen ihåg av de rundor man körde som barn? Är 9 mil verkligen så långt som det låter? Kommer det att gå för fort emellanåt? Jag är ju farträdd…

Frågorna är många men självförtroendet var det inget fel på idag när jag berättade för barnen att jag anmält mig. I min värld fanns inte tanken att jag inte ska klara det. Självklart förstår jag att det kommer att bli tufft, att det kommer att kräva mycket träning och att min skidteknik troligtvis inte är den bästa. Så med stolt min och med huvudet högt berättade jag för dem om min nya utmaning.

– Men mamma, VARFÖR ska du göra det? Det kommer du aldrig att klara! var Kajsas spontana kommentar. En kort stund fick jag lite panik och tänkte att ja, hon har nog rätt. Men ganska snabbt tog jag mig samman och la fram alla argument (inte sååå många) för att jag kommer att greja det. Det dröjde inte många sekunder förrän jag hade övertygat henne  och hon frågade om de fick följa med och åka slalom under tiden.

– I så fall hinner vi åka VÄLDIGT länge innan mamma är i mål, skrattade Julia hjärtligt.

Det är underbart när barnen engagerar sig i alla tokigheter som jag får för mig. Jag är glad att de bryr sig. ifrågasätter och driver lite med mig ibland.

Höstens träning blir alltså med fokus på skidåkning och allt vad det innebär. Hoppas på mycket snö även här i Skåne :-). Som tur är har jag världens bästa och starkaste träningskompis Kristina. Tillsammans ska vi fixa detta!

Är det någon som blir sugen på att hänga på är det bara att hojta till…

Ha det bra!

Kram Helena

Posted on August 15th, 2012 in Personlig träning


Comments