När skadan är skedd…

Idag hände det som inte får hända när man har ett jobb som jag har. Vi hade precis avslutat ett härligt CX-pass och stod redo att köra 25 min hård Tabataträning. – Är ni laddade? frågade jag alla deltagarna och kände själv för att köra ett riktigt tufft pass efter helgens slappande. Första steget upp på steplådan gick bra men redan på steg två small det till i vaden. Min första tanke var kramp men insåg snabbt att det inte var så, tyvärr. Min andra tanke var…hur gör jag med resten av PT-kunderna jag ska ha ikväll?

Kerstin som är en av de mest handlingskraftiga personer jag känner var snabbt framme och tog hand om mig, medans jag liggande på golvet fortsatte att försöka peppa deltagarna att fortsätta kämpa. Som tur är har jag världens bästa vän, träningskompis och kollega, Alexandra, som snabbt tog över rodret och fick med sig alla härliga deltagare i mål.

Som instruktör vill man vara lite som stålmannen. Bara visa sina starka sidor, kämpa hårt och inte vika ner sig. Att skada sig inför en fullsatt sal och få ligga ner resten av passet var en tuff upplevelse för mig. Inte för att det gjorde ont men just för att jag inte vill visa “svaghet” när jag jobbar som instruktör och personlig tränare. Självklart förstår jag att det problemet bara ligger hos mig själv och fick lära mig en läxa idag.

Jag har en filosofi som lyder: Min kropp är mitt hem, mitt tempel och mitt ansvar. För mig är det även så att min kropp är mitt viktigaste arbetsredskap. Så nu gäller det för mig att vårda “hemmet” på bästa sätt för att få alla delar att fungera igen så att mitt värdefulla arbetsredskap kan användas optimalt.

Tennisleg, bristning, gubbvad…kärt barn har många namn. Jag försöker se det positivt och tänker att nu vet jag hur detta känns, kommer snart att lära mig hur jag ska sköta rehaben och komma ur detta med ännu mer kunskap om våra fantastiska kroppar eller jag menar TEMPEL.

Jag summerar… DET KUNDE VARIT VÄRRE :-)!

Ha det bra!

//Helena

P.s Rolig kommentar från Niklas “Nu slipper du köra rullskidor på ett tag…hahaha. :-) D.s

Posted on November 5th, 2012 in Personlig träning


Comments