Fyra år har blivit fyra(!) dagar!

Tid är ett diffust begrepp! Det är så konstigt det där hur tiden ibland kan uppfattas att gå hur snabbt som helst men vid andra tillfällen känns det nästan som att tiden står stilla.

När jag och Micke träffades var vi ganska snabbt överens om att vi skulle försöka skaffa barn. Jag som redan då var 40+ visste ju att det kanske inte skulle vara helt lätt för mig att bli gravid och mycket riktigt var det så. ”Micke” eller Mikael som han faktiskt heter är en fantastisk människa med ett hjärta av guld. Jag ville verkligen göra allt för att han skulle få bli pappa och ville mer än gärna att vi skulle få ett barn tillsammans. Hur mycket vi än älskade varandra och njöt av varandras sällskap och hur många gånger han sa att han ville vara med mig även om vi inte kunde få barn tillsammans så ville jag inte att han skulle missa chansen att bli pappa.

Det dröjde länge innan vi lyckades. Fyra år har gått sedan dess och idag sitter jag här i fåtöljen och vet att det bara är fyra dagar kvar tills vi blir föräldrar. Jag för tredje och Micke för första gången. Julia (19 år) och Kajsa (snart 17 år). mina älskade, fina döttrar, ska få en lillasyster. En riktigt liten sladdis!

Att berätta för Julia och Kajsa att vi väntade barn var väldigt jobbigt för mig men Micke hjälpte mig och gjorde det på ett väldigt bra sätt. Deras första reaktioner var chock och förvåning. Det konstigaste för dem var nog att jag var (är) så gammal och funderingar om vad alla andra skulle tycka var nog det jobbigaste för dem. Jag försökte mig på liknelser som ”Om jag varit man, kändis eller bott i en storstad så hade ingen reagerat över min ålder”… ”Men nu är du ju inte det”… var svaret jag fick, vilket såklart var helt rätt. Det dröjde dock inte lång tid innan den första chocken lagt sig och efter att själva fått ventilera med sina vänner och pojkvänner som visade sig vara väldigt stöttande, precis som vänner ska vara, så förvandlades oron till nyfikenhet och spänning.

Om allt går som det ska så är hon här hos oss om FYRA dagar. Så efterlängtad av inte bara oss utan av så många andra, framförallt av blivande farfar och farmor och bonusfarfar Micke. Kommer hon att bli bortskämd? Ja, troligtvis! Bortskämd med massor av kärlek av alla i hennes närhet.

Tiden, ja, den fortsätter att gå. Det kan vi inte göra något åt. Det vi kan påverka är vad vi gör med vår tid. Hur vi väljer att spendera den och med vilka? Jag ser fram emot att få en människa till i mitt liv som jag kommer att älska av hela mitt hjärta och spendera massor av tid med. Tänk att när man tror att man inte har mer kärlek att ge, för man älskar redan sina närmste så mycket, så finns det ändå mer kvar till det lilla nya livet som kommer.

Så efterlängtad och så VÄLKOMMEN <3!

Kramar och kärlek! //mamma Helena

 

 

Posted on March 22nd, 2018 in Personlig träning


Comments