Ett steg närmare polishögskolan…

Idag har varit en stor dag…

För fyra veckor sedan kom en tjej till mig och ville ha hjälp att fixa formen inför de fysiska intagningsproven till polishögskolan. Denna härliga, målmedvetna tjej med skinn på näsan och med en tydlig målsättning var öppen för att göra allt för att fixa fystesten.

Att klara 2 km under 10:15 min är för en van löpare ingen större utmaning, men för en tjej som inte sprungit så mycket i sitt liv och framförallt inte sprungit någonting på flera år så är det tufft. Under våra 4 veckor tillsammans har vi tränat flera tuffa intervallpass, tränat smidighet, snabbhet och styrka. Smidighet, snabbhet och styrka för att klara de andra testen och intervallpassen för att förbättra konditionen och uthålligheten. Att tjejen var stark förstod jag ganska snabbt så det blev inte så mycket styrketräningen. Löpningen var vårt stora fokus! Det gäller att fokusera på rätt saker när man har ont om tid.

Idag var det dags för testen och jag väntade med spänning på sms-rapport om resultaten. Som jag kände på mig klarade hon löpningen, med en marginal på 30 sek. Någon timme senare kom även rapporten om att resterande prov var godkända.

Med rätt inställning, vilja, fokus och träning kan man klara av sina mål. Jag är så glad för hennes skull!

Att se hur människor lyckas nå sina mål är absolut det bästa med mitt jobb. UNDERBART!

Tack för att jag fick vara med om detta och lycka till i framtiden <3!

Kram Helena

 

Posted on December 5th, 2012 in Nyheter


Comments