En STOR dröm och en liten kris….

dreamit3Jag brukar prata om drömmar och kriser när jag är ute och föreläser. Vi har alla drömmar och de flesta av oss har gått igenom någon form av kris i livet. Jag tror att drömmar och kriser ofta förenas och att det är detta som utvecklar oss som människor. När man pratar om kriser tänker man ofta stort och jobbigt men en kris kan vara något i mindre skala. Att drömma om något låter också stort men självklart kan vi ha drömmar som inte är så stora och svåra att uppnå. De senaste dagarna har en STOR dröm gått i uppfyllelse för mig och en liten kris infunnit sig. 1-0 till drömmarna!

2009 var jag på en träningsresa i Portugal, när jag kom hem sa jag att det var det bästa jag gjort näst efter mina barn. Min dröm att anordna en liknande resa började redan då. Jag kunde se mig själv göra det men kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle ske. Nu fyra år senare står jag som arrangör för en liknande resa. Med mig har jag två superduktiga instruktörer och jag är övertygad om att det kommer att bli en FANTASTISK vecka. En dröm har gått i uppfyllelse!

I mitt jobb är kroppen mitt viktigaste arbetsredskap och det blir lite “kris” när den inte fungerar som den ska. Just nu krisar min fot lite och det kommer såklart inte lägligt 8 dagar innan maran. Detta är under inga omständigheter en livskris men jag tillåter mig ändå att deppa lite över det hela. Tankarna som bråkar i huvudet är många och mitt sunda förnuft tampas med min otroliga stålvilja och tävlingsinstinkt. Det ska bli riktigt spännande att följa denna fight och se var den slutar… I mina drömmar ser jag mig själv på startlinjen….vi får se.

En sak är i alla fall säker, jag omges av så många fantastiska människor som bryr sig och hjälper. Flera av dessa människor har jag mött genom träningen. Jag påstår att träning förenar oss och skapar gemenskap. Min egen slutsats är att när vi tränar frigörs en mängd hormoner i kroppen som gör oss, glada, nöjda, lugna, upprymda m.m. och när vi tränar tillsammans med andra förstärks banden mellan oss just p.g.a. dessa hormoner. Hobbyteori men så tror jag det är!

DSC_0709När jag kom till min pumpklass igår kväll var jag på rent ut sagt på skitdåligt humör efter ett dystert besked hos sjukgymnasten. Stegen in i gymmet var tunga och gråten var nära men när jag kom in i träningslokalen möttes jag av människor som brydde sig, frågade och kände med mig. Det tog inte många minuter in i passet förrän energin och glädjen kom tillbaka – detta tack vare alla dessa underbara människor. Tänk vad mycket vi kan ge varandra om vi bara vill!

Denna gång har min dröm och kris inget samband men det är viktigt att stanna upp ibland och fundera på vad som händer i livet. Fundera på vad som är viktigt för dig, vad du vill göra och vad du kan göra för dig själv och andra.

Jag vill fortsätta känna gemenskap, sprida glädje och energi. Allt detta gör jag bäst genom träning så nu är min dröm att jag ska hålla mig skadefri och kunna köra vidare.

VAD ÄR DIN DRÖM?

Kramar Helena

Posted on May 24th, 2013 in Personlig träning


Comments