Barn, idrott och ELDSJÄLAR

heart-on-fireSitter inne i min varma bil och knappar på min dator. Ute är det 3 grader och snålblåst. Fotbollsplanen är grön som om det vore sommar men runt planen vittnar snön om att det är länge tills gräsplanerna är lika gröna och fina som konstgräsplanen som tjejerna glatt springer runt på.

Jag tar en handfull nötter och njuter av att se tjejernas flit och höra deras gälla glada röster. Med glädje gör de upphopp, armhävningar, skjuter och dribblar. Jag funderar över vad som motiverar dessa 12: åriga tjejer att en torsdagskväll ge sig ut i kylan och träna. Jag behöver inte fundera så länge utan förstår givetvis dem.

Jag har själv varit 12 och älskat idrott!

MEN det är något annat VIKTIGT som behövs. Något som är A och O för att våra barn ska få möjligheten att röra på sig, få utlopp för sin energi, må bra, utvecklas och hitta glädje. Jag tänker på alla dessa ELDSJÄLAR som lägger ner er tid på att uppmuntra, utbilda och träna våra underbara barn och ungdomar.

Jag vill rikta ett STORT TACK och visa min fulla RESPEKT för dessa eldsjälar, tränare och föräldrar som lägger sin tid på mina och alla andras barn och dessutom gör det med glädje.

Rörelse är viktigt oavsett om du är barn eller vuxen. Att kombinera rörelse och glädje är bra för både kropp och själ. Till det lägger eldsjälarna trygghet och ett trivsamt klimat vilket leder till gemenskap. DET POSITIVA HJULET KAN SNURRA!

Jag säger bara RESPEKT!

Kramar och tack

//Helena

Posted on February 28th, 2013 in Personlig träning


Comments