Att störa sig på varandra… SYND!

Varför är det så lätt att störa sig på vad andra gör? Varför måste alla tycka lika? Vem bestämmer vad som är rätt eller fel? Att sociala medier tar ett allt större tag om våra liv är absolut ingen nyhet. De flesta av oss är dagligen inne på facebook, instagram, twitter o.s.v. Vad är det som gör att vi går in på de här sidorna och vad är det som får oss att vilja visa vad vi gör för andra?

DSC_0753“Ett härligt gäng från Turkiet som jag troligen inte fortfarande hade haft kontakt med om det inte vore för facebook.”

Frågorna är många och svaren likaså. Jag tror att vi får väldigt olika behov tillfredställda när vi är inne på de här sidorna. För min del är facebook en möjlighet att synas, att få bekräftelse och att hålla kontakt med människor. Jag gillar att lägga ut bilder, kommentarer, incheckningar m.m. Jag tycker också om att se vad andra har för sig, kommentera och skoja med vänner och bekanta. Ytligt!? Ja kanske… och säkerligen lägger jag lite för mycket tid på det också. Tid som jag kanske borde lagt på att ringa en vän eller faktiskt ta en fika och träffas på riktigt. Sorgligt kan man tycka men det är lite så vi umgås ”nuförtiden”. Vem vet hur det här kommer att sluta, kommer vi i framtiden aldrig träffa våra vänner utan bara kommunicera via sociala medier…Det hopppas jag verkligen inte!

Motsatsen till mig är alla de som är med men som aldrig eller väldigt sällan lägger upp någon status själva. De som inte har något behov av att synas eller höras. För mig är detta helt ok och ett val som var och en gör. Hade alla mina vänner uppdaterat lika ofta som jag hade ju jag synts mycket sämre :-).

Skämt och sido, i vilket fall som helst blir detta också ett forum för många att störa sig på varandra. Vi människor är ju tyvärr skapta så att vi vill att alla ska tycka precis som vi själva och att det jag tycker är det rätta. Här hade jag önskat att vi var lite mer flexibla. Att vi lät var och en sätta ramen för vad som är ok att lägga ut och inte. I alla fall så länge vi pratar om vuxna människor.

Med risk för att förlora en massa kompisar på facebook så skulle jag nog ändå vilja säga att om du stör dig på mig eller vad jag lägger ut…var snäll och plocka bort mig som vän. Jag har INGET behov av att någon ska störa sig på mig. Jag bara gillar att synas :-). Det betyder inte nödvändigtvis att du gillar det och det respekterar jag.

Ha det bra där ute i cybervärlden, det ska jag ha.

Kram Helena

 

 

Posted on February 8th, 2014 in Personlig träning


Comments